Українські Бджоляри
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
Українські Бджоляри

Ласкаво просимо на форум українських бджолярів. Тут ми говоримо про все, що пов'язане з бджолами та бджільництвом в Україні та за її межами.
 
ФорумФорум  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

 

 Бджолиний хліб (Перга)

Перейти донизу 
+4
Даніла
Андрiй
dmyterko
Игорь
8 користувачів
Перейти до сторінки : 1, 2, 3  Наступний
АвторПовідомлення
Гость
Гість




Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime12.03.10 15:14

В перге содержится около 70-80% витаминов
Применяется для лечения: сердечнососудистой системы, желудочно кишечный тракт, зрение, импотенция, старческая слабость и много других заболеваний, а также востанавливает (стимулирует) организм как в послеопереционный период, так и весенний витаминоз...
прием проводят 30 - 45 дней, 2 раза в день

- прготовление (опубликую личный способ): на банку 0,5 л. холодного кипятка кладу примерно 2 столовые ложки вырезанной перги в сотах и размешиваю, оставляю на 2 часа - еще раз перемешиваю, через 30 минут перемешиваю еще раз чятельно и процеживаю через марлю, добовляю 2 столовые ложки без верха меда (меда можно и побольше) хорошо перемешиваю и принимаю за два раза после еды (утром и вечером) через 30 - 40 минут.

- эффект ощутите или начнете замечать примерно через недельку.

- Желаю здоровья!
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime26.04.10 3:26

Це один з рідкісних продуктів бджіл.
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.04.10 0:41

оберіг пише:
Це один з рідкісних продуктів бджіл.
Усі ми багато чули про безцінні властивості меду: і лікувальні, й
омолоджувальні. Але що відомо нам про інший бджолиний продукт?
Скажімо, про  пергу? Адже за вмістом корисних речовин вона
значно потужніша навіть за мед і пилок.  І  якщо пилок  ми отримуємо від бджіл  який не занесиний у вулик, то пергу ми вже отримуємо оброблену бджолами з вулика який важчи отримати в чистому виді.І в цій темі хочеться взнати досвід пасічників хто яким способом добуває цєй чудо продукт який називаємо бджолиним хлібом.
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.04.10 0:43

ДИВО-ХЛІБ ІЗ ВУЛИКА
Перга, як уже йшлося раніше, – це
обніжжя, яке бджоли обробили й за складними технологіями «законсервували». І
власне завдяки цим біохімічним перетворенням ПЕРГА за цілющими властивостями
переважає обніжжя: у ній більший вміст вітаміну К та вшестеро більше молочної
кислоти, загалом всі складові доступніші для органів травлення.
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.04.10 1:29

ПЕРГА БДЖОЛИНА

Продукти
бджільництва унікальні за своєю біологічною цінністю. Вони найбагатші щодо
біологічно активних сполук з усіх відомих натуральних продуктів.

Одним з таких найцінніших продуктів є перга - це продукт
переробки бджолами пилку. Останній, в свою чергу, збирається бджолами з квіток
рослин, заноситься у вулик і складається в комірки. Далі під дією складних
біохімічних процесів та безпосередньою участю бджіл пилок законсервовується і
утворюється перга, яка за своїми лікувальними властивостями та біохімічним
складом значно переважає пилок.
 

Бджолиний хліб, так ще називають пергу, відіграє велику роль у житті бджіл. Вона необхідна для
розвитку нормальних фізіологічних процесів, є незамінним джерелом амінокислот та
вітамінів. Адже перга містить всі незамінні амінокислоти, які необхідні і для
організму людини, ліпіди, багато вітамінів: А, Е, С, групи
В. Перга багата на мінеральні речовини, такі як
калій, кальцій, фосфор, магній, та інші. Вона містить
унікальний комплекс білків, вуглеводів, жирів,
мінеральних солей, ферментів, фітогормонів,
природних антибіотиків. Усі вони
збалансовані і органічно зв’язані між собою, що пояснює її високу цілющу
дію.

 

Пергу
застосовують
для лікування цілого
спектру захворювань – анемії, серцевої недостатності. інфарктів, інсультів,
гепатитів, виразок шлунку, гастритів, порушення потенції, чоловічого безпліддя,
патології вагітних, гінекологічних захворювань. Бджолиний хліб відновлює
кровообіг мозку при черепно-мозкових травмах та інсультах, розсмоктує
доброякісні пухлини (міома, фіброма).


Найчастіше пергу
застосовують
для
підвищення імунітету організму
як у дітей так і дорослих!

Перга є профілактичним засобом по запобіганню
інфекційних захворювань, позитивно впливає на серцево-судинну
систему.


За мікробіологічним складом бджолиний хліб немає
аналогів –
за
короткий час відновлює
травлення
, лікує
дизбактеріоз.


Перга сприяє утворенню нових клітин в організмі, тобто
проходить омоложення організму в цілому, швидше загоюються
рани.

 

Пергу вживати
по 0,5-1
чайній
ложечці 1-2 рази на день за 20 хв. перед їжею. Рекомендовано споживати зранку натщесерце та на
ніч перед сном повільно розсмоктуючи не запиваючи.

 

Жодна лабораторія
неспроможна створити такі продукти, які людство отримує від невгамовних
трудівниць-бджіл. Будь-які штучні суміші вітамінів чи мінеральих речовин ніколи
не замінять те, що пропонує нам

ПРИРОДА.
Повернутися до початку Перейти донизу
Игорь
Фанат Пчеловодства
Фанат Пчеловодства
Игорь


Кол-во сообщений : 2525
Возраст : 56
Откуда : Украина, Херсонская обл.
Пчело-стаж : 13 лет
Пчело-семей : 12
Дата регистрации : 24.04.2010

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.04.10 14:37

Дуже гарна тема.
Із свого досвіду - знав колись одного (найнятого) пасічника що не знімав пилковловлювачів весь сезон. Пилок їв прямо ложками, змішуючи його з цукровою пудрою. так він стверджував що "землі під собою не чую" тобто: пилок дуже гарний акамулятор біоенергії. Цей хлоп легко, без напруги, міг за день декілька раз "змотатися" зі свого села до райценту на велосипеді за 25-30 км. в один бік. Втоми він не відчував. Але більше 30 сімей господаря, що найняв цього добродія доглянути свою пасіку, не перезимували.
Я навіть дивуюся як вони дожили до осені.
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime29.04.10 23:33

Перга в нас добре ціниться і прекрасно продається чищена ,проблема залишається одна як її чистять - витягують із комірок прошу поділитись своїм досвідом якщо хтось цє робив.
Повернутися до початку Перейти донизу
Игорь
Фанат Пчеловодства
Фанат Пчеловодства
Игорь


Кол-во сообщений : 2525
Возраст : 56
Откуда : Украина, Херсонская обл.
Пчело-стаж : 13 лет
Пчело-семей : 12
Дата регистрации : 24.04.2010

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime29.04.10 23:48

оберіг пише:
Перга в нас добре ціниться і прекрасно продається чищена ,проблема залишається одна як її чистять - витягують із комірок прошу поділитись своїм досвідом якщо хтось цє робив.

У нас користуються лише пилковловлювачами. А витягувати пергу з комірок - головний біль на мій погляд.http://b.foto.radika
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime30.04.10 0:28

SECKOND пише:
оберіг пише:
Перга в нас добре ціниться і прекрасно продається чищена ,проблема залишається одна як її чистять - витягують із комірок прошу поділитись своїм досвідом якщо хтось цє робив.

У нас користуються лише пилковловлювачами. А витягувати пергу з комірок - головний біль на мій погляд.http://b.foto.radika
Так повністю погоджуюсь але пилковловлювачем перги не наловиш тільки пилок а ПИЛОК І ПЕРГА цє різні бджолині продукти і через цє відкрита і ця тема бо люди в нас хочуть перги а пилку навалом .
Повернутися до початку Перейти донизу
Игорь
Фанат Пчеловодства
Фанат Пчеловодства
Игорь


Кол-во сообщений : 2525
Возраст : 56
Откуда : Украина, Херсонская обл.
Пчело-стаж : 13 лет
Пчело-семей : 12
Дата регистрации : 24.04.2010

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime30.04.10 17:50

оберіг пише:
Так повністю погоджуюсь але пилковловлювачем перги не наловиш тільки пилок а ПИЛОК І ПЕРГА цє різні бджолині продукти і через цє відкрита і ця тема бо люди в нас хочуть перги а пилку навалом .

Кому вже готоава перга потрібна - най соти пергові жують. Рідкісна гидота, на смак, до речі. Одного разу вирішив скуштувати готової прги зі зрізаних язиків сотів, що бджілки відстроїли в глибокому дні. Кинувся міняти корпуси місцями - а висять язики. Повиломлював. А в них уже готова перга. Розламав та скуштував... Нащо я теє робив?! не пойму
Смак дуже гидкий. Sad
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime30.04.10 17:55

SECKOND пише:
оберіг пише:
Так повністю погоджуюсь але пилковловлювачем перги не наловиш тільки пилок а ПИЛОК І ПЕРГА цє різні бджолині продукти і через цє відкрита і ця тема бо люди в нас хочуть перги а пилку навалом .

Кому вже готоава перга потрібна - най соти пергові жують. Рідкісна гидота, на смак, до речі. Одного разу вирішив скуштувати готової прги зі зрізаних язиків сотів, що бджілки відстроїли в глибокому дні. Кинувся міняти корпуси місцями - а висять язики. Повиломлював. А в них уже готова перга. Розламав та скуштував... Нащо я теє робив?! не пойму
Смак дуже гидкий. Sad
Незнаю що куштували ви но скажу що глибоко помиляєтесь що до перги прекрасний і дуже поживний продукт і дуже ціниться .
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime02.05.10 16:00

Перга



        Принесене у вулик обніжжя бджола складає в пусті, в
основному темні воскові  соти по сусідству з розплодом, заповнюючи їх на 2/3
об'єму, що відповідає 140—180 мг. Молоді бджоли утрамбовують обніжжя головами, а
зверху заливають медом.  Без доступу повітря при температурі 33—35°С і
підвищеній вологості в гнізді під впливом ферментів слюни і меду обніжжя
піддається ферментивному бродінню з утворенням молочної кислоти, яка надалі стає
його консервантом і перешкоджає розвитку бактерій і пліснявих грибів.


        Продукт, що утворився з обніжжя, називається
перга, або бджолиний хліб.
        В процесі перетворення обніжжя в пергу в
ньому відбувається наступне: 
      • кількість жиру і білка
зменшується; 
      • збільшується кількість вуглеводів;
      • сахароза
поступово перетворюється на моносахариди; 
      • простий цукор під впливом
ферментів частково перетворюється на молочну кислоту;
     • в перзі
збільшується кількість чи заново утворюються деякі вітаміни (Д, Е, К), гормони
росту  та інші активні речовини;
     • в деяких пилкових зернах руйнується
оболонка, що покращує їх утилізацію при вживанні бджолою і людиною;
      •
пилок майже повністю втрачає алергенні властивості;
      • в перзі
змішується різні сорти пилку, що покращує її властивості.
        Перга, на
відміну від меду, дуже насичена вітамінами.  На відміну від пилку й обніжжя,
зріла перга може зберігатися роками, майже не втрачаючи своїх поживних і цілющих
властивостей. Вона використовується бджолами-годувальницями. З'їдаючи пергу,
вони за допомогою глоткових залоз виробляють маточне молочко, яким вигодовують
молодих личинок і матку.
        Для лікувальних цілей бджолярі відбирають
пергу з вуликів лише до середини літа, якщо брати пізніше — можна завдати
непоправної шкоди бджолиній сім'ї. Позбавлена "бджолиного хліба", вона буде
погано розвиватися, погано приготується до зими, а весною буде позбавлена
можливості повноцінно вирощувати ранній розплід. 
        Людині перга
нагадує смак житнього хліба, змішаного з медом. Цілющі властивості перги суттєво
перевищують властивості звичайного пилку й обніжжя, вона значно краще
всмоктується в шлунково-кишковий тракт живого організму.
 

        Способи заготівлі перги для лікувальних цілей:

        1. Рамку з пергою кладуть в холодильник чи в прохолодне
місце та використовують пергу разом з воском за необхісністю.
        2.
Береться сотова рамка з пергою, бджолярським розігрітим ножем соти зрізаються до
основи з кожної сторони рамки. Соти розминають руками і вміщують в кастрюлю з
холодною водою.   Віск в цих умовах спливає, а гранули перги осідають на дно. 
Потім воду зливають, перга розсипається тонким шаром і висушується впродовж
декількох днів. Для консервації пергу змішують з медом у співвідношенні 1:1,
кладуть в герметичну банку і зберігають в холодильнику.
        3. Соти з
пергою ріжуть (ламають) на шматочки і пропускають 2-3 рази через м'ясорубку. 
Отриманий «фарш» перемішують з медом з розрахунком 100-200 г меду на 1 кг перги.
Мед  надає перзі стійкості проти бродіння і підвищує її поживну цінність. Суміш
розфасовується в банки, заливається зверху медом, щільно закупорується,
кладеться в холодильник. В такому вигляді перга довго зберігає свої властивості.
Повернутися до початку Перейти донизу
dmyterko
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
dmyterko


Кол-во сообщений : 204
Возраст : 51
Откуда : с.Шумляни,Підгаєцький р-н,Тернопільська обл
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 50-100
Дата регистрации : 14.06.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime27.02.11 19:41

оберіг пише:
... я багато пилковловлювачів неставлю тільки для потреб домашніх більше спеціалізуюсь на видобутку перги.
... Як Ваша ласка, то поділіться досвідом видобутку перги. Буду щиро вдячний.
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime27.02.11 23:54

dmyterko пише:
... Як Ваша ласка, то поділіться досвідом видобутку перги. Буду щиро вдячний.
Завтра відповім у темі про пергу і виставлю фотографую свого інструменту.
Повернутися до початку Перейти донизу
Андрiй
Пасічник
Пасічник
Андрiй


Кол-во сообщений : 24
Возраст : 48
Откуда : Seattle USA
Пчело-стаж : 5
Пчело-семей : 15
Дата регистрации : 12.02.2011

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 5:57

оберіг пише:
... Правда я багато пилковловлювачів неставлю тільки для потреб домашніх більше спеціалізуюсь на видобутку перги.
A я десь прочитав що пилок нi людина нi бджола не може перетравлювати через те що вiн мае дуже мiцну оболонку, але тiльки у формi перги коли ферменти зруйнували цю оболонку. Бджолиний хліб (Перга) 598111
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: перга2   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 10:46

Андрiй пише:
оберіг пише:
dmyterko пише:
Тип таких льотків дуже зручний, особливо тим, хто кочує. Але має один недолік - як прикріпити на такий вулик пилковловлювач
Цє добрий захист від непроханих гостей в зимку,а на рахунок пилковловлювача то то чотири болтики відкручую і ставлю пилковловлювач без проблем який вже і стоїть на весь сезон .Правда я багато пилковловлювачів неставлю тільки для потреб домашніх більше спеціалізуюсь на видобутку перги.

A я десь прочитав що пилок нi людина нi бджола не може перетравлювати через те що вiн мае дуже мiцну оболонку, але тiльки у формi перги коли ферменти зруйнували цю оболонку. Бджолиний хліб (Перга) 598111
Про таке мені не доводилось читати і про таке я в перше чую ,але з впеннений в тому ,що перга набагато цінніший продукт за пилок.Про цє і говорить сама ціна на пергу яка становить в 10-15 разів більшою за пилок. http://b.foto.radika
Повернутися до початку Перейти донизу
Володимир_UA
.
.
Володимир_UA


Кол-во сообщений : 2856
Возраст : 60
Откуда : Украина Полтавская обл.
Пчело-стаж : 21 год
Пчело-семей : 100
Дата регистрации : 15.01.2007

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 11:03

оберіг пише:
... Про цє і говорить сама ціна на пергу яка становить в 10-15 разів більшою за пилок. Бджолиний хліб (Перга) 598111
Ціна гарна, а от як справи зі збутом?
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 11:11

Владимир пише:
оберіг пише:
... Про цє і говорить сама ціна на пергу яка становить в 10-15 разів більшою за пилок. Бджолиний хліб (Перга) 598111
Ціна гарна, а от як справи зі збутом?
Незнаю як у вас ваша перга ціниться ,але в мене проблемна даний час немає особливо здавати оптом.
Повернутися до початку Перейти донизу
Володимир_UA
.
.
Володимир_UA


Кол-во сообщений : 2856
Возраст : 60
Откуда : Украина Полтавская обл.
Пчело-стаж : 21 год
Пчело-семей : 100
Дата регистрации : 15.01.2007

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 11:19

оберіг пише:
Незнаю як у вас ваша перга ціниться ,але в мене проблемна даний час немає особливо здавати оптом.
Значить будемо чекаємо лікбезу Бджолиний хліб (Перга) 777832 і фото по цій темі Бджолиний хліб (Перга) 616416
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 12:38

Ось мій чудо інструмент ,яким на сьогоднішній день доводиться працювати і видобувати пергу з комірок.
Бджолиний хліб (Перга) 05d9ab90442f
Повернутися до початку Перейти донизу
Володимир_UA
.
.
Володимир_UA


Кол-во сообщений : 2856
Возраст : 60
Откуда : Украина Полтавская обл.
Пчело-стаж : 21 год
Пчело-семей : 100
Дата регистрации : 15.01.2007

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 15:56

оберіг пише:
Ось мій чудо інструмент ,яким на сьогоднішній день доводиться працювати і видобувати пергу з комірок.
Бджолиний хліб (Перга) 05d9ab90442f

І що це треба сидіти і діставати її з ячейок чи як? Бджолиний хліб (Перга) 235909
Повернутися до початку Перейти донизу
Володимир_UA
.
.
Володимир_UA


Кол-во сообщений : 2856
Возраст : 60
Откуда : Украина Полтавская обл.
Пчело-стаж : 21 год
Пчело-семей : 100
Дата регистрации : 15.01.2007

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 16:01

оберіг пише:
Про таке мені не доводилось читати і про таке я в перше чую ,але з впеннений в тому ,що перга набагато цінніший продукт за пилок.Про цє і говорить сама ціна на пергу яка становить в 10-15 разів більшою за пилок. Бджолиний хліб (Перга) 598111
У нас ціна пилку 25 грн/ 250г, ти не помилився Question
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 16:47

Владимир пише:
оберіг пише:
Про таке мені не доводилось читати і про таке я в перше чую ,але з впеннений в тому ,що перга набагато цінніший продукт за пилок.Про цє і говорить сама ціна на пергу яка становить в 10-15 разів більшою за пилок. Бджолиний хліб (Перга) 598111
У нас ціна пилку 25 грн/ 250г, ти не помилився Question
Прошу глянути тут ,то ще є не найвища ціна 150 г. 150гр. http://medperga.com.ua/med/kupyty-bdzholoprodukty
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: Re: Бджолиний хліб (Перга)   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 17:02

Ось так виглядає перга яку я добуваю .

Бджолиний хліб (Перга) 56223d981c69
Повернутися до початку Перейти донизу
Даніла
Пасічник
Пасічник
Даніла


Кол-во сообщений : 73
Возраст : 55
Откуда : Украина, Закарпаття, Чоп
Пчело-стаж : 15лет
Пчело-семей : 45
Дата регистрации : 26.06.2010

Бджолиний хліб (Перга) Empty
ПовідомленняТема: перга2   Бджолиний хліб (Перга) Icon_minitime28.02.11 19:14

оберіг пише:
Цє добрий захист від непроханих гостей в зимку,а на рахунок пилковловлювача то то чотири болтики відкручую і ставлю пилковловлювач без проблем який вже і стоїть на весь сезон .Правда я багато пилковловлювачів неставлю тільки для потреб домашніх більше спеціалізуюсь на видобутку перги.
А як добуваєш пергу?
Повернутися до початку Перейти донизу
 
Бджолиний хліб (Перга)
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 3Перейти до сторінки : 1, 2, 3  Наступний
 Схожі теми
-
» АРХІВ ОГОЛОШЕНЬ

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
Українські Бджоляри :: Бджільництво :: Продукти бджільництва-
Перейти до: