Українські Бджоляри
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
Українські Бджоляри

Ласкаво просимо на форум українських бджолярів. Тут ми говоримо про все, що пов'язане з бджолами та бджільництвом в Україні та за її межами.
 
ФорумФорум  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

 

 Медовуха (медове вино)

Перейти донизу 
+3
оберіг
verbin
@Fartovuy@
7 користувачів
АвторПовідомлення
@Fartovuy@
Пасічник
Пасічник
@Fartovuy@


Кол-во сообщений : 9
Возраст : 38
Откуда : Николаевская обл.
Пчело-стаж : 14
Пчело-семей : 50
Дата регистрации : 25.07.2011

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime03.01.12 5:56

Здравствуйте коллеги. С Новым годом всех!

Зашел в раздел "продукты пчеловодства" и не увидел ничего о медовухе. Хотя медовуху думаю можно смело отнести к продуктам пчеловодства Wink

Я уже давно интересуюсь медовухой (ставленная и варенная), но ни как не могу подобрать правильного и качественного рецепта. Их то есть много но хотелось бы услышать старый дедовский рецепт которому не было бы равных.

Если есть здесь специалисты в этом направлении поделитесь секретами.

Заранее спасибо!
Повернутися до початку Перейти донизу
verbin
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 115
Возраст : 76
Откуда : Тернополь
Пчело-стаж : 27
Пчело-семей : 10
Дата регистрации : 15.02.2011

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime05.06.12 13:52

Готую медовуху три роки. Рецепт наступний:
В нержавіючій каструлі кип'ячу 6 л води і виливаю в неї 3л меду, розмішую, щоб мед не пригорів, і кип'ячу, знімаючи піну поки пропаде вся піна. Мед як правило беру ріпаковий. Як перестане виділятися піна додаю 5 г хмелю, пучок м’яти і меліси, знімаю з вогню і закриваю посуду кришкою. Розвожу в солодкій воді 50г хлібних дріжджів. Коли почнеться виділення бульок - дріжджі готові. Коли заготовка остигне до температури 35°С виливаю в неї дріжджі, після чого ставлю на бродіння при температурі близько25°С. Бродіння провожу в скляній ємкості закриваю спеціальною пластмасовою кришкою з гідро засувом. Через тиждень закінчується бурхливе бродіння. Розливаю переціджену через марлю рідину в пластикові 1,5л пляшки, наповнюючи не більше ніж на 0,9 об'єму. Кришки туго загвинчую і ставлю пляшки в підвал (температура 7 - 10°С). Медовуха відстоюється до двох неділь. Тоді починаємо пити. Смак приємний, п'ється легко, міцність градусів 6 - 8. Може стояти довго (до року, більше не витримував), якість покращується з часом.
Повернутися до початку Перейти донизу
verbin
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 115
Возраст : 76
Откуда : Тернополь
Пчело-стаж : 27
Пчело-семей : 10
Дата регистрации : 15.02.2011

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime27.06.12 9:50

Вчора випив останнє пиво, зроблене дві неділі тому, дуже хороший напиток, більше пива не купую. Зараз закладаю знову і ділюся рецептом: на 4,5 літра води даю 600 грам меду і варю 30 хвилин. Якщо вода викіпає, доливаю, підтримуючи постійний об'єм 5 літрів. Через півгодини знімаю піну і кидаю в каструлю зав'язаний в марлю 10 грамів хмелю, і варю ще 30 хвилин. Витягую хміль і ще раз знімаю піну, ставлю охолоджувати.
Після охолодження, кидаю підготовлені дріжджі, (відливаю півлітра рідини, добавляю звичайні хлібопекарські дріжджі: до 3 г сухих або до 5 г пресованих, найкраще звичайно, якщо є де взяти до 10 г рідких. Ставлю закваску в тепле місце і чекаю, поки не почнеться процес бродіння, тобто доки не стануть виділятися бульбашки газу, дріжджі підготовлені) до злитої рідини у 10л бутель і закриваю спеціальною кришкою з водяним затвором, ставлю на бродіння при температурі в межах +20°С. Коли процес бродіння закінчиться, через 5-7 днів розливаю пиво в пляшки (раніше пив пиво ЕЛІТНЕ, то зберіг пляшки, пригодилися), щільно закриваю пробками і до підвалу. Зробіть, не пожалієте. Ваше здоров'я!
Повернутися до початку Перейти донизу
оберіг
МОДЕРАТОР
МОДЕРАТОР
оберіг


Кол-во сообщений : 982
Возраст : 53
Откуда : Україна Прикарпаття
Пчело-стаж : 11 років
Пчело-семей : 65
Дата регистрации : 25.09.2009

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime03.07.12 10:35

verbin пише:
Вчора випив останнє пиво, зроблене дві неділі тому, дуже хороший напиток, більше пива не купую. Зараз закладаю знову і ділюся рецептом: на 4,5 літра води даю 600 грам меду і варю 30 хвилин. Якщо вода викіпає, доливаю, підтримуючи постійний об'єм 5 літрів. Через півгодини знімаю піну і кидаю в каструлю зав'язаний в марлю 10 грамів хмелю, і варю ще 30 хвилин. Витягую хміль і ще раз знімаю піну, ставлю охолоджувати.
Після охолодження, кидаю підготовлені дріжджі, (відливаю півлітра рідини, добавляю звичайні хлібопекарські дріжджі: до 3 г сухих або до 5 г пресованих, найкраще звичайно, якщо є де взяти до 10 г рідких. Ставлю закваску в тепле місце і чекаю, поки не почнеться процес бродіння, тобто доки не стануть виділятися бульбашки газу, дріжджі підготовлені) до злитої рідини у 10л бутель і закриваю спеціальною кришкою з водяним затвором, ставлю на бродіння при температурі в межах +20°С. Коли процес бродіння закінчиться, через 5-7 днів розливаю пиво в пляшки (раніше пив пиво ЕЛІТНЕ, то зберіг пляшки, пригодилися), щільно закриваю пробками і до підвалу. Зробіть, не пожалієте. Ваше здоров'я!
Дякую за рецепти обовязково попробую.
Повернутися до початку Перейти донизу
mukola-s
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 7
Откуда : 1981mukola
Дата регистрации : 12.10.2012

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime29.10.12 22:22

verbin пише:
Готую медовуху три роки. Рецепт наступний:
В нержавіючій каструлі кип'ячу 6 л води і виливаю в неї 3л меду, розмішую, щоб мед не пригорів, і кип'ячу, знімаючи піну поки пропаде вся піна. Мед як правило беру ріпаковий. Як перестане виділятися піна додаю 5 г хмелю, пучок м’яти і меліси, знімаю з вогню і закриваю посуду кришкою. Розвожу в солодкій воді 50г хлібних дріжджів. Коли почнеться виділення бульок - дріжджі готові. Коли заготовка остигне до температури 35°С виливаю в неї дріжджі, після чого ставлю на бродіння при температурі близько25°С. Бродіння провожу в скляній ємкості закриваю спеціальною пластмасовою кришкою з гідро засувом. Через тиждень закінчується бурхливе бродіння. Розливаю переціджену через марлю рідину в пластикові 1,5л пляшки, наповнюючи не більше ніж на 0,9 об'єму. Кришки туго загвинчую і ставлю пляшки в підвал (температура 7 - 10°С). Медовуха відстоюється до двох неділь. Тоді починаємо пити. Смак приємний, п'ється легко, міцність градусів 6 - 8. Може стояти довго (до року, більше не витримував), якість покращується з часом.
так це по прискореній технології фле це не рецепт хорошої медовуи яку можна порівняти з хорошим марочним вином
Повернутися до початку Перейти донизу
verbin
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 115
Возраст : 76
Откуда : Тернополь
Пчело-стаж : 27
Пчело-семей : 10
Дата регистрации : 15.02.2011

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime30.10.12 12:51

mukola-s пише:
так це за прискореною технологією фле це не рецепт хорошої медовухи яку можна порівняти з хорошим марочним вином

Кращого варіанту не знаю, знайдети, поділіться.
Дякую.
З повагою verbin.
Повернутися до початку Перейти донизу
eneus
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 1
Откуда : Харківщина
Дата регистрации : 20.10.2013

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime09.11.13 19:30

Ось тут є рецепт медовухи і історія питання http://vilshany.info/-stor-ja/med-hm-lnii-slobozhanskii.html
Повернутися до початку Перейти донизу
Iris_melk
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 3
Откуда : Киев
Дата регистрации : 25.10.2013

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime07.10.14 12:29

Так же можно измерить рефрактометром количество сахара в самом напитке. http://ecounit.com.ua/goods_1591_1355.html
Повернутися до початку Перейти донизу
vika
Пасічник
Пасічник



Кол-во сообщений : 1
Откуда : vesele
Дата регистрации : 20.02.2015

Медовуха (медове вино) Empty
ПовідомленняТема: Re: Медовуха (медове вино)   Медовуха (медове вино) Icon_minitime20.02.15 22:06

Проверенный рецепт!!! http://vse-o-pchelovodstve.in.ua/medovyxa.html
Повернутися до початку Перейти донизу
 
Медовуха (медове вино)
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
Українські Бджоляри :: Бджільництво :: Продукти бджільництва-
Перейти до: